AZ IGAZI
DOLCE VITA!

Olasz borok
+
olasz desszertek
=
az igazi
Dolce Vita!

AZ IGAZI DOLCE VITA - BORNAPOK
BOROK
dolce-vita_dolsissima_01_a3as-alatet_digital-print-12-db

Dolcissima 3!

dolci3

Dolcissima, egy szivecske alakú post-it-re volt felírva és felragasztva az íróasztalom feletti falra évekig. 2012-ben egy állás interjúra menet beugrott ez a név, gyorsan felírtam, és eltettem, hogy ez egyszer még jó lehet valamire.

Hosszas előkészületek (üzlethelyiség keresés, felújítás stb) után 2015. május 20-24. debütáltunk a  Gourmet Fesztiválon, ahol a sok cannoli és pasta di mandorle mellett „NYITÁS HAMAROSAN” szórólapunkat osztogattuk ezerrel az érdeklődöknek.

2015. május 29.-én péntek este töltötte fel először Davide a pultot tele süteményekkel és fagylalttal a nyitó bulinkra, majd 30.-án szombat reggel 9-kor nyitottunk ki először a vendégek részére.

A koncepciónk sajtát tapasztalaton is alapult: mivel most már sokkal könnyebb eljutni Szicíliába, Nápolyba, Bariba, Rómába stb., akár csak pár napra is, utána biztosan hiányolják és keresik az ottani ízeket, desszerteket, süteményeket, fagyit, életérzést stb. Ezt a hiányt pótolja Davide a Dolcissimaban Budapesten. #papádeligio #dolcissima #comeinitalia (kedvenc Instagram hashtagjeinkJ)

Így, vendégek kérésére, lett nálunk állandó termék a babá al rhum vagy a setteveli. A nutellás coda d’aragosta-val én találkoztam Rómában, utána éreztem, hogy ennek a Dolcissima-ban is kötelezőnek kell lenni. Davide persze készít belőle, fehércsokis és vaníliás változatot is, mini és óriás méretben is.

Bár az elején még egy óriás ráccsal körbe voltunk kerítve a Frankel Leó út felújítása miatt, azért jövögettek a vendégek, érdeklődtek, nyitottak voltak a Dolcissima iránt. Aztán jött júliusban az a bizonyos Index cikk, hála Kalas Györgyi újságírónak, és onnantól nem volt megállás. Volt olyan nap, hogy Davide este 9-től reggel 7-ig dolgozott, én meg együttérző kollégaként mosogattam mellette este zárás után.

https://index.hu/kultur/eletmod/2015/07/19/ilyen_cukraszdat_csinal_egy_igazi_olasz/

Aztán hip-hop jött az első karácsony, a sok panettone, diós-fügés bejgli, majd az egyik védjegyünk a pisztáciás bejgli. Cukrászdák életében is fontos alkalmak, mint az első valentin nap, nőnap, húsvét, anyák napja. Davide persze mindegyik alkalomra készült valami új és különleges desszerttel.

Davide készített rengeteg egyedi tortát saját recepttel, amik igazi Dolcissima klasszikusok lettek, mint a Torta Bronte (pisztácia ganache, pisztácia mousse, karamellizált pisztácia vagy a Cremino (csokoládé-mogyoró-panna cotta réteg), de ugyanúgy nagy olasz klasszikus torták is megtalálhatók a repertoárjában, legyen az Zuppa Inglese, Cassata Siciliana vagy Profiterol torta.

Azóta már vannak saját „ünnepeink” és tematikus hétvégéink, amiknél jobb és pozitívabb visszacsatolás kevés lehet, mikor egész nap teltház van a Dolcissima-ban. Legyen az Nutellissima hétvége, Szicília hétvége, Nápoly hétvége, Pisztácia Napok, ezeknek sosincs vége mindig lesz valami új, valami nagyon olasz.

Reméljük, hogy még  nagyon sok szülinapi bejegyzést fog megélni ez az oldal. Boldog születésnapot Dolcissima! Tanti auguri Dolcissima!

 

Szuzi és Davide

Dolcissima alapítók

HÍREINK, ESEMÉNYEINK

Pisztácia napok & Fagyi szezonnyitó - Giorni Pistacchiosi!

 

Ilyen még nem volt sehol! Április 13-15, péntektől vasárnapig Pisztácia napok a Dolcissimaban, ezzel kezdetét veszi a 2018-as fagyiszezon is! Pisztáciába borulnak a sütik, torták és végre a fagyi is :) Kibővül az élelmiszer választékunk csupa szicíliai pisztáciás finomsággal az Imádom a pisztáciát - Noosti Kft jóvoltából. Pisztáciás kávé, tea és likőr is lesz az ínyenceknek és még nagyon sok minden mással is készül Davide

Az esemény főszponzora Imádom a pisztáciát - Noosti Kft
 
Facebook eseményt ide kattintva megnyithatod!
 
  Nutellissima hétvége